Теленор и Посолството на Норвегия провеждат конференция за корпоративна отговорност ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 12 Октомври 2015 14:51, CSR News


Партньор на събитието бе и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria

Теленор и Посолството на Кралство Норвегия в България организираха съвместна конференция на тема: „Корпоративната социална отговорност – фактор за растеж и устойчиво развитие“. Партньори на събитието бяха Иновация Норвегия и мрежата за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria. Конференцията се състоя за втора поредна година и събра представители на бизнеса, държавния сектор, неправителствени организации и медии.  

В рамките на конференцията, главният изпълнителен директор на Теленор г-н Стайн-Ерик Велан представи програмата на компанията за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind. Той разказа повече за историята на инициативата и нейната реализация в България.

„Щастлив съм, че програмата Open Mind вече функционира в България, както и в още три страни – Норвегия, Швеция и Пакистан. Вярвам, че тя е в състояние да промени отношението към хората с увреждания и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество.Тази програма създава възможности за всички ангажирани страни. Участниците в нея имат възможност да натрупат професионален опит, компанията има достъп до качествени кадри, а обществото печели от наличието на повече активни данъкоплатци и от социалната интеграция на хората с увреждания. Бих искал да призова повече работодатели да се присъединят към инициативата, защото само чрез общи усилия можем да постигнем видими резултати“, каза г-н Велан.

„Корпоративната социална отговорност е неразделна част от бизнеса и обществото в Норвегия. Тя отразява ключови норвежки ценности, които ние споделяме  – равенство, прозрачност и нулева толерантност към корупцията. За нас корпоративната социална отговорност се асоциира с дългосрочен ангажимент и отговорно отношение както на правителствено, така и на корпоративно ниво. Компании с международен опит като Теленор са измежду най-добрите посланици на норвежките ценности, тъй като те допринасят за подобряването на социалния и бизнес климат в страните, в които оперират“, коментира посланикът на Кралство Норвегия в България Н.Пр. Гюру Катарина Викьор.

В конференцията взеха участие още Н.Пр. Арне Саннес Бьорнстад, посланик на Кралство Норвегия в Сърбия, както и г-жа Ели Блайе Мюнкелиен, директор „Специални проекти“ в Innovation Norway. Модератор на събитието бе изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев, който сподели полезен опит от своята практика и представи иновативни подходи в областта на корпоративната социална отговорност.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..