“Стажант с кауза” търси вашите стажанти ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Четвъртък, 30 Май 2013 08:03, CSR BG

Проектът “Стажант с кауза” дава допълнителна социална или екологична мисия на стажантите в компаниите

CSR Bulgaria, съвместно с кариерния уеб сайт Job Tiger и студентската организация AIESEC, стартира проекта "Стажант с кауза". Като партньори към инициативата се присъединиха и БАУРЧР и Deed, а все повече компании откликват на възможността техните стажанти да изпълнят една допълнителна мисия по време на стажа си.


Целта на проекта е да се разпространяват и въведат принципите на социално отговорно поведение в българския бизнес, използвайки ентусиазма на младите хора, които искат да се докажат, започвайки своята кариера.

“В България на година се реализират около 20 хиляди стажа в български и международни компании от младежи от цял свят. Това е един неизползван ресурс за социална промяна. Със стартирането на проект "Стажант с кауза" вярваме, че те биха се превърнали в 20 хиляди реализирани каузи в подкрепа на българския бизнес и общество. Днешните стажанти са готови да дават повече от своето време за кауза подпомагаща устойчивото развитие на дадената компания.”
, споделя Анастасия Велева, координатор на проекта.

След като компанията назначи своите стажанти, се избира мисията им, свързана със социални или екологични каузи. Тази кауза може да бъде избрана както от компанията, така и от стажанта, в зависимост от фокуса и степента на развитие на корпоративната социална отговорност в самата компания.

Екипът на CSR Bulgaria подпомага процеса на избиране на мисията чрез даването на различни насоки и примери от световни и български практики в сферата на КСО, както и идентифицирането на проблем в компанията, който би могъл да бъде разрешен от стажанта. При успешно завършване на каузата, CSR Bulgaria издава сертификат за участие, което удостоверява доброволния труд на стажанта.

Примерни каузи могат да се видят тук:
http://stajant.bg/stajantskauza/index.php.


По време на реализацията на социалната мисия, стажантът има възможност да отчита своя прогрес в платформата за предизвикателства Deed:
https://www.ideedit.com/stajant


За тези компании, които предпочитат да вземат международни стажанти, партньорите ни от AIESEC предлагат тази възможност. Повече подробности около наемане на чуждестранен студент може да видите тук: http://stajant.bg/stajantskauza/companies.php


Инициативата има амбициите да прерасне и в нещо още по-мащабно и да обхване всички служители на компанията, които харесват идеята и искат да се включат.


Тъй като вече възниква и нуждата от стажанти конкретно в сферата на КСО и все повече компании имат разбирането, че специален служител трябва да се грижи за политиката по корпоративната социална отговорност на компания, AIESEC отново съвместно със CSR Bulgaria стартира и проекта CSR in Practice, в който чуждестранните студенти стартират, поддържат или развиват определен тип дейност, която е пряко свързана с корпоративната социална дейност на компанията, от която са наети. CSR in practice ще осъществи през юли и август.


CSR стажантите ще дойдат да работят в компаниите в период от 6 седмици до 2 месеца. Основната им цел е освен да опознаят нова култура и начин на живот, да бъдат полезни на българското общество и на бизнеса в България.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..