Каритас България проведе Национална конференция за доброволчеството ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Събота, 26 Ноември 2011 11:56, Каритас България


На 24 и 25 ноември  Каритас събра представители на неправителствени организации, преподаватели от средни и висши учебни заведения и доброволци, за да отбележат  заедно солидарността и всеотдайността на тези хора, посветили свободното си време на грижата за доброволни инициативи.

Поводът бе обявената от Европейската комисия 2011 година за година на доброволчеството и дейностите в тази насока, извършени през тази вече изминаваща година. В рамките на националната конференция за доброволчеството бяха представени добри практики от страна на неправителствени организации в работата си с доброволци.

Една от целите на конференцията бе да  формулира послание към Каритас Европа, част от която е Каритас България, което ще бъде представено на Фестивала на солидарността и отдадеността към доброволчеството в Страсбург 2–5 декември 2011.

Конференцията се провече в два дни, като в първият от тях се дискутира Законът за доброволчеството и неговото значение и ефективност в насърчаването на доброволния труд в България. След дълго обсъждане вече няколко години проект на закона вече е внесен за обсъждане и всеки заинтересован има възможността да отправи предложения и изрази становище в срок до 5 декември 2011г. 

През втория ден бе подложено на обсъждане доброволчеството в различните негови аспекти на проявление – в училище, в университета, в компанията. Бяха оформени работни групи, които дискутираха темите за корпоративното доброволчество и младежкото доброволчество.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..