Проведе се първата бизнес закуска със социална тематика в гр. Габрово ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Понеделник, 03 Октомври 2011 16:44, CSR BG


На 28 септември 2011 г. в сградата на Община Габрово се проведе първата среща на бизнеса в Габрово на тема „Социaлна среща на бизнеса в Габрово”. Тя бе под формата на бизнес закуска, с идеята да не отнема прекалено много от ценното време на бизнеса, но същевременно да успее да го запознае с основните точки по темата корпоративна социална отговорност (КСО) и да представи няколко добри практики.


Организатори по проекта бяха „Фондация за социална промяна и включване”(ФСПВ), CSR Bulgaria и Община Габрово. Основната цел на срещата бе свързана с подобряване на комуникацията между бизнес компаниите, неправителствения сектор и обществото, както и намирането на допирни точки между тези сектори в сферата на социалната отговорност. 

Основните засегнати теми на срещата бяха концепцията за корпоративна социална отговорност и възможните нейни прояви в региона на Габрово. На срещата участниците имаха възможност да изградят партньорства и да набележат следващите или първите си стъпки в областта  на КСО. Представен бе и проектът „Дом „Възможност”, реализиран на територията на Общината и осъществен благодарение на съдействието на служители в Областната администрация и на представители на местния бизнес. 

С тази среща ФСПВ искаха както да благодарят на всички, които са участвали досега в реализирането на проект „Дом „Възможност”, така и да разпознаят и други бизнеси и жителите на гр. Габрово с възможността да подкрепят тази социалната кауза. Проектът помага на младежи, напуснали социални институции ,да се интегрират в обществото и да водят пълноценен начин на живот.

Присъстващият на срещата зам. кмет на гр. Габрово инж. Добрин Савчев изрази радостта си, че се случват подобни положителни събития  в Община Габрово и заяви своята готовност да продължава да поддпомага подобни срещи и социални каузи. 

Основните фигури, помагащи на проекта „Дом „Възможност”, Жени и Румен Попови също бяха на срещата, за да разкажат за мотивите си и удоволствието от това да помагат на младежите от дома. 

Подробна информация за срещата, както и интервю с Калинка Пенева, бизнесдама, подкрепила проекта „Дом „Възможност”, можете да намерите на сайта на CSR Bulgaria [csr.bg].

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..