Теленор получи награда за отговорен бизнес за програмата си Open Mind ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Вторник, 01 Март 2016 15:58, CSR BG

 

Теленор получи втора награда в категория „Инвеститор в човешкия капитал“ за 2015 г. в тазгодишния конкурс на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията бе отличена за своята програма за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind. 

Наградата бе връчена на официална церемония от вицепремиера и
министър на труда и социалната политика г-н Ивайло Калфин на г-н Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика” на Теленор.


„Изключително съм щастлив, че за поредна година сме сред отличените за своите отговорни бизнес практики компании. Програмата Open Mind е дългосрочен ангажимент на Теленор, с който се стремим не само да дадем възможност на хора с увреждания да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда, но и да докажем, че те са пълноценна част от обществото ни и заслужават своя шанс за реализация.”, каза г-н Гуев.

Първото издание на Open Mind започна миналата година, като България е
четвъртата поред страна, в която Теленор Груп реализира инициативата. Участниците в програмата имат възможност да придобият нови умения и опит като работят по конкретен проект в Теленор за период от 2 години, а компанията им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. След приключване на участието им в програмата, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ се връчват за 13-и пореден
път, като тази година в конкурса участваха 93 проекта и 63 компании. Целта му е да отличи и популяризира приноса на отговорния бизнес в областта на образованието, екологията, служителите и цялото общество, както и да мотивира останалите фирми да разгърнат активна социална политика.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..