Потребителският съвет на ЧЕЗ обсъди сигурността на доставките на електроенергия ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Петък, 20 Декември 2013 12:08, ЧЕЗ България


С 26% е намаляло времето за отстраняване на аварии през 2013 г. спрямо 2012 г., отчете консултативният орган

Потребителският съвет към ЧЕЗ България обсъди как да се подобри информираността на клиентите при ситуации на планирани и непланирани прекъсвания на електрозахранването. Компанията представи пред участниците в консултативния орган целия процес по подаване на сигнал за липса на електрозахранване, локализиране и отстраняване на аварии, както и актуална информация за подготовката за зимния сезон – профилактика на съоръжения и трасета на електропроводи, разполагаеми ресурси като аварийни екипи и техника.


Представена бе в детайли въведената през септември 2013 г. нова услуга на денонощната телефонна линия 0700 10 010, която позволява на клиентите по-бързо да получават информация за съществуващите извънредни ситуации и времето за тяхното отстраняване, както и да подават сигнали до компанията в случай на прекъснато електрозахранване.

По време на срещата беше отчетено, че за първите девет месеца на 2013 г. времето, отделено от аварийните екипи на ЧЕЗ за отстраняване на аварийни ситуации е намаляло с 26% през 2013 в сравнение с 2012 г. Членовете на Потребителския съвет бяха запознати с пилотен проект на компанията за по-прецизно дистанционно наблюдение на мрежата в реално време на стойност 250 хиляди лева, който е реализиран по-рано тази година, в резултат на който е намалено наполовина времето за отстраняване на аварии в обхванатите от проекта територии.

В рамките на дискусията бяха обсъдени и съвети за потребителите как да реагират в ситуации на аварийни прекъсвания на електрозахранването, които ЧЕЗ планира да издаде в началото на 2014 г. като наръчник за клиентите. Участниците в срещата се обединиха около идеята за информационна кампания относно стъпките и реакцията, която е най-препоръчителна за потребителите при или по време на аварийно изключване на електрозахранването.

По време на петото заседание на съвета бяха представени предложения на компанията за пакет от мерки за облекчаване на битовите клиенти през зимните месеци. Стъпка в тази посока е най-новата инициатива на ЧЕЗ – „Персонален съветник”. Продуктът дава възможност на всеки клиент напълно безплатно да ползва услугите на съветник, който да предложи индивидуален план за разсрочено плащане на сметките за електроенергия.

„Комфортът и спокойствието на клиентите и домакинствата са във фокуса на нашата работа. Основната цел на всички инвестиции, които правим, е да увеличим сигурността на захранването. Много е полезно да чуем гледната точка на потребителските организации за нашата работа. Благодарим и за конструктивните мнения и съвети във връзка с нашия пакет за облекчаване на клиентите през зимните месеци”, Тодор Матев, председател на Потребителския съвет.

Потребителският съвет към ЧЕЗ бе учреден на 23 май 2013 г. в продължение на политиката на дружествата от групата на ЧЕЗ да подобряват обслужването и комуникацията с клиентите. Консултативният орган обединява представители на потребителски и неправителствени организации както и представители на компаниите на ЧЕЗ в България.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..