Победителите в "Мистър и Мисис Икономика 2013" вече са ясни ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 28 Ноември 2013 11:35, CSR News


За първи път през 2013 г. в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" има категория "Корпоративна социална отговорност"

Изпълнителният директор на "Литекс Моторс" АД Илия Терзиев и главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" ЕАД Виолина Маринова са тазгодишните носители на отличията "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика". Двамата получиха престижната статуетка "Рибарят и златната рибка" на бляскава церемония в Националния исторически музей (НИМ) тази вечер. Призовете им връчиха вицепремиерът Даниела Бобева и миналогодишният носител на "Мистър Икономика" Николай Вълканов.


Освен двете големи категории, тази година статуетка получиха още шестима победители във всяка от останалите категории на конкурса. Общо номинираните в конкурса бяха 33-ма мениджъри на компании.

В категорията "Индустрия" наградата получи Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на "Приста ойл холдинг".

За принос в развитието на финансовия сектор беше отличена Цветанка Крумова, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Армеец".

Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на куриерската фирма "Спиди" АД, беше награден в категорията "Услуги".

При "Информационните и комуникационни технологии" призът получи Анри Леви, изпълнителен директор на "Фадата". 

Тази година Списание "Икономика" представи категория "Сделка на годината". Там беше отличена сделката за придобиване на Globul и Germanos от страна на норвежкия телеком Telenor Group. Статуетката получи Ясен гуев, директор корпоративна политика на GLOBUL.

За първи път през 2013 г. в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" има категория "Корпоративна социална отговорност". В нея бяха номинирани 60 компании, сред които хората избраха "Екопак България" АД чрез онлайн гласуване на страницата на конкурса. Призът беше връчен на Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на дружеството.

С изключение на категорията КСО, победителите в останалите категории бяха избрани от престижно 33-членно жури, в което влизат икономисти, финансисти, ректори на университети и победители в конкурса от предходните години.

Биляна Тончева, един от водещите адвокати в София, получи специалната награда на сайта Economic.bg. Генералният директор на "НИС Петрол" ЕООД пък получи специалната награда на списание "Икономика". Третата специална награда и грамота получи Емил Денчовски, изпълнителен директор на "Абати"АД. Компанията е отличена за развитието на софтуерната индустрия в България и създаването на електронна система за издаване на свидетелство за съдимост, част от услугите на електронното правителство.


Източник: www.economic.bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..