https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Зеленият проект на Аурубис България ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 15 Март 2013 17:13, Aurubis Bulgaria

 

Зеленият проект на Аурубис България има за цел да насочи вниманието на служителите към опазване на околната среда, както на работното място, така и извън него чрез изпълнението на дългосрочна стратегия за комуникация и обучение. Като социално отговорна компания, за нас реализирането на този проект е израз на желанието ни да дадем своя личен принос за ограничаване въздействието върху околната среда.

Проектът е започнат през април 2010 г. и е обвързан с дългосрочната стратегия на компанията. 


Успешно реализираните проектите през 2010 и 2011 г.

 

 • Инициатива за генериране на идеи и предложения за това как да опазим околната среда на работното си място и извън него;
 • Обучение на част от служителите под надслов „Мисли зелено”;
 • Разпространение на комуникационни материали за служителите;
 • Програма „Зелен офис” в административните сгради – подмяна на пластмасовите бутилки за вода с диспенсъри и стъклени бутилки, подмяна на пластмасови чаши с порцеланови, разделно събиране на отпадъци, монтиране на сензори на климатиците, монтиране на LED осветление.


Създаване на дългосрочна визия за промяна на политики, процедури съобразно зелената стратегия на Аурубис България.

Залесяване на гора от черен бор

 

 

През 2011 и 2012 г. повече от 140 служители на компанията от всички отдели се включиха в инициативата по залесяване на близо 9 декера земя, по време на седмицата на гората. 

Тематични събития за децата на служителите на тема "рециклиране", „помощник на планетата”, цветно лого

Парти по повод „Деня на Земята” за децата на служителите и възпитаниците на детските еко клубове от училищата в региона и конкурс за детска рисунка на тема „Моят зелен град”.

Здравословни Олипийски игри

Проявите се организираха в първата седмица от месец юли, като в три дни се състояха семинар по здравословно хранене, дискусия за позитивното мислене и готварско шоу под надслов „Храна за здраве” и състезание по стрелба с лък, което премина под мотото „Движението е живот”.

Две поредни години - Конкурс "Най-екологично отговорен отдел"


Успешно реализираните проектите през 2012 г."От полиетилен към дегрален" 

Проектът, целеше намаляване или прекратяване употребата на полиетиленови торбички в стола за храненето и замяната им с такива, изработени от по-бързо разградим в околната среда материал (дегрален или полидегралекс).

Green family weekend

Green family weekend се осъществи в м. Еленско, където служителите от отдел „Инженеринг”, заедно със своите деца направиха акция за почистване на терените около „Еленската базилика”. 

Създаване на електронeн документооборот фактури и приемопредавателни протоколи

Ползите от него ще бъдат намаляване разхода на хартия, консумативи за печат и електроенергия.

Проектите за реализация през 2013 г.

 

 


 • "Изготвяне на работен проект за вертикална планировка и озеленяване на района около търговските обекти на автоспирка – юг”. - “Развитие и технологии”
 • Проект от общественополезно значение – „Аурубис отоплява гр. Пирдоп и гр. Златица” (Производство Сярна киселина)
 • Най-зелен отдел - "Засаждане на туи на велосипедната алея между Пирдоп и Златица" (Производство Сярна киселина)
 • Най-новаторски проект – „Дигитализиране на документи” (Обогатителна фабрика)
 • Най-практичен проект – „Фитнес уреди на открито” (Доставки)


Резултати

Наблюдава се промяна в начина на мислене по отношение на тематики като устойчиво развитие, корпоративна социална отговорност, корпоративна устойчивост. Провокиран е интерес и проактивен подход към каузата. Служителите генерират нови и интересни предложения в областта на корпоративната устойчивост. Намаляване разхода на ресурси

 

 

 • консумацията на хартия;
 • консумация на вода;
 • консумация на енергия.

 

 

Powered by Web Agency