Инициатива „Психологическа подкрепа за родители, деца и медицински специалисти“ в центъра по детска хемодиализа ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 28 Септември 2012 13:20, РДБЗ

 

Инициатива  „Психологическа подкрепа за родители, деца и медицински специалисти“ в центъра по детска хемодиализа към СБАЛДБ – София

Инициативата се реализира с доброволното участие и  съдействие на специалисти в областта на психологията


Настоящата инициатива има за цел да подобри психологическата среда на отглеждане, израстване и лечение на децата с хронична бъбречна недостатъчност и на хемодиализа, както и да създаде условия за изграждането на устойчива във времето психологическа подкрепа за децата в центъра по детска хемодиализа и техните семейства. Това би повлияло на провеждането лечение.

В рамките на инициативата, в продължение на шест месеца, ще бъде провеждана психологическа работа и консултация с родители, деца и медицински специалисти, чрез използването на различни способи и методи.

Какъв е проблемът:

Борбата с хроничната бъбречна недостатъчност е един продължителен процес, в който активно участие взимат родители, деца и медицински специалисти. Дългите години на лечение, манипулации и неизвестност променят живота не само на децата, но и на цялото семейство. 

Необходимостта от психологическа подкрепа за родители и деца, възниква още при поставяне на диагнозата „Хронична бъбречна недостатъчност“. Тази подкрепа се оказва още по-съществена и значима в предстоящите  години, когато родители и деца, трябва да намерят воля и сили, за да продължат провежданата терапия и лечение.

Въпреки медицинското си образование, здравните специалисти се нуждаят от съдействие, с което не само да преодоляват критичните моменти при лечението на  децата, но и да подобряват прилаганото лечение и качеството на предлаганата здравна услуга.

Финансиране:

Минималните средства, които сдружението продължава да търси, за да може да развие алтернативна психологическа подкрепа в центъра по детска хемодиализа в рамките на 12 месеца, са в размер на 4800 лева, включващи хонорари на двама специалисти.

За допълнителна информация, пишете ни на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

 

 

Powered by Web Agency
 

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..