http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Репортери на две гуми показват интересни маршрути в София ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 09 Април 2015 10:20, CSR News


Задръствания? Напрежение? Закъснение? Всички тези неприятности могат да бъдат избегнати и по полезен и приключенски начин – с велосипед! Инициативата на Софарма и Дарик радио #sopharmabike има за цел да увлече повече хора да се придвижват с колело, да им помогне да преоткрият града, в който живеят и да бъдат отговорни към здравето си.

#sopharmabike ще продължи до края на месец май 2015 в София с помощта на 10 велорепортери, които карат своите специални DRAG велосипеди в търсене на различни музикални, гурме и културни маршрути, които да препоръчват. Те ще интервюират на две гуми и ще разказват за своите преживявания не само в ефир, но и в социалните мрежи с #sopharmabike. Едни от интересните маршрути представени до сега са: „Работен обяд на две гуми“, „Градско кино с колело“, „Велосипед + градски транспорт“ и други.


Велорепортерите на Дарик ще споделят ценни съвети относно физическото натоварване, безопасното предвижване в града, здравословен хранителен режим при активно спортуване, кои мобилни апликации правят по интересно карането на колело, каква е подходящата екипировка и какви са характеристиките на добрия градски велосипед.


По време на цялата кампания в ефира на Дарик се представят истории за велосипедисти-приключенци, за дизайнери и изобретатели на колела, за идеите и акциите на вело общности и организации, които развиват тази култура в България. Велорепортерите ще споделят най-интересните събития  и инициативи за колоездачи и ще съветват как да превърнем ежедневния маршрут в необикновено приключение.    


От днес #sopharmabike  ще проведе специално проучване с гражданите на София, които ще могат да изберат чрез гласуване място, където да се постави атрактивна и многофункционална велостойка. Идеята й ще бъде да носи послание за града, да улеснява велосипедистите, да позволява заключването на повече колела. Всеки може да гласува тук.


Станете част от #sopharmabike, нужно е само да имате колело и да сте мотивиран да преоткриете града на две гуми, следвайки интересните маршрути, които велорепортерите са начертали.   


Повече информация можете да намерите на уебсайта на кампанията blog.zdravi-app.com и в социалните мрежи с #sopharmabike.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..