http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
България събра и деветия тон пластмасови капачки в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ за добра кауза ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 18 Март 2015 10:01, CSR News


Вече година и половина зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ на фондация „Идея в действие” набира все по-голяма популярност. След като дари до момента осем електроуреда в осем центрове за деца, лишени от родителска грижа, фондация „Идея в действие” с радост съобщава, че в кампанията е събран и деветия тон пластмасови капачки и това ще направи възможно дарението на деветия такъв. До края на месец март ще бъде факт и новата пералня за център за настаняване от семеен тип „Българка” в Стара Загора.

 

Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ възпитава у обществото отговорно отношение към опазването на околната среда и зелената благотворителност, като събира пластмасови капачки от всякакви опаковки – вода, напитки, препарати и др. и със сумата, получена от всеки предаден за рециклиране тон, закупува и дарява по един електрически уред на различни домове за деца и центрове за настаняване от семеен тип в страната.


Подкрепата расте постоянно и до момента пунктове на доброволен принцип има създадени в над 160 места в България. Това са заведения, офиси, школи за изкуства и танци, училища, университети, институции и др. Адресите им могат да бъдат намерени в специалната карта, създадена за целта, намираща се на страницата на фондацията (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/).


С изключителната подкрепа на куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000 – партньор на фондацията, всички количества, опаковани в чували, кашони и туби, биват транспортирани от пунктовете до завода за рециклиране, а заявките са по няколко всеки ден и то от всяка точка на картата на България.
Нестихващ е ентусиазмът на българите от всяка възраст в подкрепа на каузата. Лесен и достъпен е начинът, по който всеки може да се включи. Специални благодарности  за приноса към събирането на деветия тон от фондацията изказват на събирачите от София, Димитровград, Видин, Стара Загора, Пловдив, Варна, Разград, Бургас, Хасково и др.


“В началото на месец януари ЦНСТ „Българка” от Стара Загора кандидатства при нас за включване в списъка на очакващите в кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Те споделиха, че имат голяма нужда от нова пералня, която да замени амортизираната и да помогне за отглеждането на 44 деца, настанени към момента. И сега преди началото на пролетта с помощта на стотици хиляди българи ние ще дарим не само желаната нова перална машина, но и усмивки за децата и служителите, които се грижат за тях всеки ден! За нас това е още една изпълнена мечта и то по начин, който е лесен и прозрачен.” Това каза Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие” по повод обявения събран девети тон пластмасови капачки в зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.


Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор на Капачко – героя на кампанията, и да работи в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с фондация „Идея в действие” на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .


Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е само една от успешните инициативи на фондация „Идея в действие”, с които екипът постоянно доказва, че с обикновени и на вид малки жестове е напълно възможно постигането на необикновен ефект - за тези, които получават, но и за тези, които дават от сърцето си.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..