http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Яхнаджиев рисува с деца срещу агресията по пътищата ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Събота, 13 Септември 2014 11:38, CSR News


Именитият художник, лица на БНТ и популярни певци се включват в кампанията „Спри, детето запази!“ на 15 септември

Известният български художник Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с деца на 15 септември в Борисовата градина. Чрез изкуството те ще изразят подкрепата си срещу войната по пътищата, която отнема десетки животи всяка година. Творецът, който от години е посланик на кампанията на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!“, ще изработи заедно с малчуганите огромно пано, което всеки гост на празника ще може да види. Любимите детски колички ще са част от арт паното, като апел на децата да спре войната по пътищата.


Арт инсталацията е част от мащабния празник, с който Българската национална телевизия продължава кампанията за пътна безопасност „Спри, детето запази!“. Началото е в 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина, а преди това призивът „Спри, детето запази!“ ще обиколи София с ретротрамвай, най-новия електробус на столицата и велошествие. Събитието се организира съвместно със Столична община.

Популярни лица от екрана на БНТ също ще се включат в празника, за да призоват шофьорите за толерантност и отговорност на пътя.

Водещ на тържеството е Спас Кьосев, а колегите му Ася Методиева, Анна Ангелова, Карина Караньотова, Мария Андонова, Силвия Симова и Златимир Йочев ще пристигнат в Борисовата градина на велосипеди. Преди месец те се включиха в кампанията „Аз карам велосипед“, която подкрепя придвижването с колело и здравословния начин на живот в града. На две колела на Лятната сцена ще пристигнат още актьорът от „Под прикритие“ Ивайло Захариев, директорът на “Ученически отдих и спорт” към МОН – г-жа Росица Масларска, както и представители на велоклубове от столицата.

Любимците на тийнейджърите Прея, Никнейм и Йоанна Драгнева, които тази година станаха посланици на „Спри, детето запази!“, ще се включат с изпълнения на любими хитове. Заедно с тях на сцената ще бъдат и група „Спринт“, както и финалистите от БНТ Park Live – трио „Вива“.

Освен много игри, свързани с пътната безопасност, на сцената ще се качат талантливите деца от арт център „Карнолски“, възпитаници на танцова школа „С-zone“.

Един от първите посланици на кампанията Богдан Томов и този път ще пее любими песни заедно с децата. Приказните герои Алф, Пипи Дългото чорапче, Стопчо и Веселото светофарче отново са подготвили своите въпроси по пътна безопасност за децата с програмата на детски център „Весел столичен светофар“.

Очакваме ви с празника „Спри, детето запази!“ на 15 септември (понеделник), от 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина!

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..