http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg http://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Стартъп-ът е реална кариерна възможност в България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Човешки капитал и условия на труд
Събота, 14 Ноември 2015 13:24, CSR News


След представянето си в Младежката предприемаческа борса всички участвали предприемачи
считат, че ще получат финансиране за своята идея

86% от инвеститорите също намериха своята следваща инвестиция на събитието


Цитираните данни са от проведеното тази седмица от фондация „Каузи“ V-то издание на Младежката
предприемаческа борса в София. В него участваха 16 младежи и младежи с увреждания от Ардино, Благоевград, Велико Търново, Китен, Пловдив и София. Те защитиха своите бизнес и социални идеи пред startup фондовете Eleven, Промяната, Ринкър център, the Venture; традиционните кредитори в лицето на Unicredit Булбанк и ОГФ, както и представители на националните и европейските финансиращи програми.


„Резултатите от Младежката предприемаческа борса 2015 доказват, че инвеститорите в България подкрепят смислените идеи, но че освен идея всеки млад човек трябва да посвети време и да положи много усилия, за да превърне мечтата или хобито си в бизнес начинание“, коментира по този повод г-н Николай Георгиев, изпълнителен директор на фондация „Каузи“.

За участниците подобен формат събития са полезни и успешни, въпреки че повече от половината
инвеститори все още смятат, че младите хора не са достатъчно подготвени за подобна среща. Липсват им знания да разработят детайлно своя бизнес план и комуникационни умения да го защитят.

„Резултатите от работата на подкрепящите организации са видими, но те не могат да заместят основата,
която трябва да изгражда образователната система“, заяви един от участващите в Борсата инвеститори.

По време на събитието експертите на фондация „Каузи“ представиха проучване на стартъп средата в
югозападен регион (Благоевград, Дупница и Кюстендил), Хасково и Русе, според което не е нужна нова и скъпа инвестиция за изграждане на предприемаческа екосистема по места, защото по-голяма част от „играчите“ са налице. Наложително е, обаче, тази общност да се обедини около една дългосрочна визия, да формира ясни и конкретни очаквания у подрастващите младежи и да координира своята работа, така че да повиши своята ефективност и видимост.

За Младежка предприемаческа борса
Младежка предприемаческа борса е формат, който цели да свърже стартиращите предприемачи с техните инвеститори и да осигури добронамерена среда за тяхното успешно представяне, преговори и евентуално финансиране. В предишните четири издания на Борсата са участвали над 50 младежи и младежи с увреждания, които са преминали през специална подготовка и обучение по предприемачество.

Инициативата се осъществява в рамките на проект Младежки информационно-консултантски център
”Каузи” , финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2011-2015)., проект НПМ-078-П1/2014, www.mikc.kauzi.org.

Партньор на събитието тази година бе Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в
България (АДВИБ).

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..