Събития

Събитие 

Заглавие:
Двуседмица на кодирането на ВСУ
Кога:
09.12.2013 - 20.12.2013
Организатор:
ВСУ "Черноризец Храбър"
Категория:
Събития за теб

Описание


Инициативата „Двуседмица на кодирането” е на катедра „Информатика” към факултет „Международна икономика и администрация” на Варненския Свободен Университет „Черноризец Храбър” и ще се проведе от 9-ти до 20-ти декември 2013 година.

В този период преподаватели и студенти от катедрата ще се срещнат с ученици от партньорски училища и ще ангажират участниците с теми като:
• кодиране и програмиране;
• професионално ориентиране и консултиране в областта на информационните технологии;
• инициативи и изяви, организирани от катедра „Информатика”, в които могат да се включват през цялата година.

Двуседмичната програма включва посещение на гимназиите: "Христо Ботев", Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм и Професионална гимназия по техника и лека промишленост в гр. Попово, СОУ „С. Доброплодни“ в гр. Шумен, VII СОУ „Н. Геров“, Варна, МГ „Д-р П. Берон“, Варна и няколко столични училища.

На 13 декември (петък) от 16:00 в х-л Одесос във Варна ще се проведе и среща с работодатели от ИТ-сектора.

За 14 декември 2013 от 9:00 ч. в х-л Одесос е предвидено създаването на браншово настоятелство на професионално направление „Информатика и компютърни науки“. Час по-късно студенти и ученици, участвали в модул 1 на Майсторския клас по „Софтуерно инженерство и мениджмънт“ ще представят своята работа.

Целта на инициативата е преподаватели и студенти да представят възможностите за професионална реализация в областта на информационните технологии и да синхронизират усилията си за адаптиране на обучението с потребностите на бизнеса.

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
ВСУ "Черноризец Храбър"

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS