БТПП ще си сътрудничи с Българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 15 Март 2016 13:50, CSR BG


БТПП и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност (CSR Bulgaria) подписаха споразумение за сътрудничество по време на среща. От името на БТПП председателят на Палатата Цветан Симеонов изрази готовност да съдейства за постигането на целите на мрежата и да подкрепи изграждането на една стабилна социално отговорна бизнес среда в България.

 

CSR Bulgaria поддържа платформа, свързваща фирмите, които искат да постигнат социално и екологично устойчив бизнес, и представителите на неправителствения сектор, които са в непрекъснато търсене на дарители за каузи с обществено значение. Същевременно мрежата се стреми да повиши информираността по отношение на необходимостта от корпоративно социална отговорност и да стимулира компаниите да поемат инициативата и да започнат да прилагат принципите на КСО. 

БТПП вярва в необходимостта от популяризиране на практиките, насочени към създаване на отговорен бизнес и в частност създаването на взаимовръзки между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. Г-н Симеонов изрази увереността си, че бъдещото партньорство и разрастването на мрежата ще се отрази ползотворно, не само на обществото, но и на бизнеса, тъй като много фирми все още не познават ползите от инвестирането на средства в  инициативи със социално значение. 

Прилагането на подобни практики не е нещо ново за Палатата. БТПП непрекъснато доказва, че защитава и подкрепя интересите и нуждите не само на бизнеса, но и тези на обществото. Пример за това е поддръжката на градинката пред сградата на БТПП на ъгъла на ул.“Искър“ и ул.“Веслец“, а също така и инициираната от Палатата кампания за възстановяване къщата на Иван Грозев в гр. Карлово, която всеки може да подкрепи през краудфъндинг платформата „Collectim“. Въпреки че средствата за реставрирането все още не достигат, известен брой български фирми дадоха своя принос.


Това е поредното доказателство, че КСО има почва в България, но е необходимо време и повишаване на информираността относно ползите, за да започне интегрирането ѝ в корпоративните стратегии.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..