Теленор и Посолството на Норвегия провеждат конференция за корпоративна отговорност ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 12 Октомври 2015 14:51, CSR News


Партньор на събитието бе и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria

Теленор и Посолството на Кралство Норвегия в България организираха съвместна конференция на тема: „Корпоративната социална отговорност – фактор за растеж и устойчиво развитие“. Партньори на събитието бяха Иновация Норвегия и мрежата за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria. Конференцията се състоя за втора поредна година и събра представители на бизнеса, държавния сектор, неправителствени организации и медии.  

В рамките на конференцията, главният изпълнителен директор на Теленор г-н Стайн-Ерик Велан представи програмата на компанията за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind. Той разказа повече за историята на инициативата и нейната реализация в България.

„Щастлив съм, че програмата Open Mind вече функционира в България, както и в още три страни – Норвегия, Швеция и Пакистан. Вярвам, че тя е в състояние да промени отношението към хората с увреждания и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество.Тази програма създава възможности за всички ангажирани страни. Участниците в нея имат възможност да натрупат професионален опит, компанията има достъп до качествени кадри, а обществото печели от наличието на повече активни данъкоплатци и от социалната интеграция на хората с увреждания. Бих искал да призова повече работодатели да се присъединят към инициативата, защото само чрез общи усилия можем да постигнем видими резултати“, каза г-н Велан.

„Корпоративната социална отговорност е неразделна част от бизнеса и обществото в Норвегия. Тя отразява ключови норвежки ценности, които ние споделяме  – равенство, прозрачност и нулева толерантност към корупцията. За нас корпоративната социална отговорност се асоциира с дългосрочен ангажимент и отговорно отношение както на правителствено, така и на корпоративно ниво. Компании с международен опит като Теленор са измежду най-добрите посланици на норвежките ценности, тъй като те допринасят за подобряването на социалния и бизнес климат в страните, в които оперират“, коментира посланикът на Кралство Норвегия в България Н.Пр. Гюру Катарина Викьор.

В конференцията взеха участие още Н.Пр. Арне Саннес Бьорнстад, посланик на Кралство Норвегия в Сърбия, както и г-жа Ели Блайе Мюнкелиен, директор „Специални проекти“ в Innovation Norway. Модератор на събитието бе изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев, който сподели полезен опит от своята практика и представи иновативни подходи в областта на корпоративната социална отговорност.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..