Служители на Owliance Bulgaria обединяват сили в подкрепа на Природен парк „Врачански Балкан“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 14 Юли 2014 14:46, CSR News


Френската компания Groupe Owliance Mutua предприе социално отговорна инициатива с цел облагородяването на един от защитените природни обекти в България с международно значение. В разгара на лятото служителите от софийския офис на фирмата взеха участие в първия си за тази година проект със социално значение, като се погрижиха за облагородяването на млада гора в Природен парк „Врачански Балкан”.

 

Социалната инициатива беше реализирана като партньорски проект между Owliance Bulgaria, Дирекция Природен парк „Врачански Балкан“ и CSR Bulgaria. Това е първата съвместна кампания и изпълнението й стартира след предварителна селекция на предложения от страна на CSR Bulgaria.

В рамките на един ден взелите участие служители, се погрижиха за фиданките от бяла върба, черна топола и черна елша. Дейностите, част от програмата на проекта на Owliance Bulgaria, включваха прекопаването на засадени миналата година дръвчета и варосването на стволовете им с цел предпазването им от паразити.

Партньорската инициатива беше осъществена като част от стъпките, предприети от страна на Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан” в посока възстановяване на местното биоразнообразие. На територията на парка са установени над 700 вида висши растения, което представлява близо 1/5 от флората на България. 56 вида от тях са обявени за редки и защитени от изчезване, а 26 вида са защитени от Закона за защита на растенията. 

Освен че спомогна за облагородяването на района, така че той да стане по-приветлив за туристи, съвместният социален проект изигра своята роля и по линия на вътрешнофирмените комуникации на Owliance Bulgaria. Инициативата даде възможност на служителите да прекарат време заедно и извън офиса, да се забавляват, докато помагат, и да опознават нови места заедно.

Събитието приключи с опознавателна екскурзия, организирана от Owliance Bulgaria, по време на която служителите се разходиха до близката пещера Леденика. Принос за доброто настроение в края на натоварения ден осигури непланираната музикална програма в концертната зала на пещерата, където посетителите успяха да усетят невероятната акустика при музикалното изпълнение на двама от най-малките посетители на природния обект.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..