Теленор получи награда за отговорен бизнес за програмата си Open Mind ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Вторник, 01 Март 2016 15:58, CSR BG

 

Теленор получи втора награда в категория „Инвеститор в човешкия капитал“ за 2015 г. в тазгодишния конкурс на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията бе отличена за своята програма за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind. 

Наградата бе връчена на официална церемония от вицепремиера и
министър на труда и социалната политика г-н Ивайло Калфин на г-н Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика” на Теленор.


„Изключително съм щастлив, че за поредна година сме сред отличените за своите отговорни бизнес практики компании. Програмата Open Mind е дългосрочен ангажимент на Теленор, с който се стремим не само да дадем възможност на хора с увреждания да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда, но и да докажем, че те са пълноценна част от обществото ни и заслужават своя шанс за реализация.”, каза г-н Гуев.

Първото издание на Open Mind започна миналата година, като България е
четвъртата поред страна, в която Теленор Груп реализира инициативата. Участниците в програмата имат възможност да придобият нови умения и опит като работят по конкретен проект в Теленор за период от 2 години, а компанията им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. След приключване на участието им в програмата, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ се връчват за 13-и пореден
път, като тази година в конкурса участваха 93 проекта и 63 компании. Целта му е да отличи и популяризира приноса на отговорния бизнес в областта на образованието, екологията, служителите и цялото общество, както и да мотивира останалите фирми да разгърнат активна социална политика.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..