Седмата благотворителна кампания „Избери, за да помогнеш” набра дарения за над 250 000 лева ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 04 Февруари 2016 11:26, CSR NewsНабраните средства ще подпомогнат 23 проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, опазването на околната среда, образованието и културата


Седмото издание на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набра дарения за 250 843 лева в подкрепа на 23 проекта, участвали в кампанията през 2015 г.

По традиция служителите на Групата Райфайзен бяха основният двигател на инициативата, като за всяко тяхно дарение банката добави по 100 лева. В седмото издание участие взеха 1828 служители, а общият размер на вътрешно набраните средства възлезе на 219 470 лв. Сумата бе допълнена от външни дарители, чиито средства постъпиха директно по сметките на организациите, както и от дарителски  SMS-и, и онлайн платформата за дарения izberi.rbb.bg.

Проектът "Не бъди безразличен, бъди различен!" на Асоциация „Аутизъм“ събра най-много средства (52 941 лева), подкрепен от 438 служители на банката. На второ място е инициативата „Ракът на гърдата се лекува!“ на Центъра за Защита Правата в Здравеопазването (25 357 лева), следвана от „Направи добро!“ на „Александровска болница“ (23 139 лева).

“Отново успяваме заедно да помагаме на значими каузи чрез седмата поред дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“. Доброволческият дух е характерен за екипа на Райфайзен, затова освен личните дарения за всяка кауза от кампанията през 2015 г. служителите ни участваха и в две доброволчески инициативи – събирахме дрехи и играчки, и четохме приказки на децата. Те бяха организирани по проекта „Образование за равен старт“ на фондация „Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ”. Инициативите ще продължат в партньорства с част от бенефициентите и през 2016-а г., и ще обхванат и други региони в страната“, коментира Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

За седемте си издания до момента кампанията“Избери, за да помогнеш” е подкрепила 189 значими проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, екологията, образованието и културата с общо 2 278 660 лева.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите, като на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..