Теленор получи награда за „Най-сполучливо партньорство“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Вторник, 18 Ноември 2014 18:01, CSR NewsТеленор България и фондация „Светът на Мария“
получиха наградата на Български дарителски форум за „Най-сполучливо партньорство“ по време на официалната церемония на Деветите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител“ 2014, която се организира със съдействието на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Миналогодишният носител на отличието Левон Хампарцумян връчи престижната награда на Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ на Теленор, и Цецка Радева, основател и изпълнителен директор на фондация „Светът на Мария“, за съвместния проект по създаването на първия в страната Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“. 

Целта на проекта, за чиято реализация Теленор дари 250 000 евро, е да създаде
по-добра среда за младите хора с леки и умерени интелектуални затруднения, като им предостави възможност да подобрят уменията си за самостоятелен живот, да изградят нови приятелства и да работят в екип. В Дневен център „Светове“ се организират много занимания, които позволяват на неговите клиенти да придобият ценни знания в различни области, свързани с готварството, сладкарството, ръчна изработка на материали, но най-вече за създаване на социални контакти и приятелства, умения за работа в екип, битови дейности, знания за здравето и сексуалното образование.

Чрез подпомагането на тази инициатива, Теленор се стреми да повиши
информираността на обществото относно този значим социален проблем и да допринесе за неговото разрешаване в дългосрочен план. 

„Светът на Мария“ е и сред каузите, които служителите на компанията могат да подкрепят
в рамките на програмата за дарителство по ведомост, която функционира в Теленор. В централния офис на компанията редовно се организират и благотворителни базари, на които всички желаещи могат да закупят ръчно изработени ароматни сапуни и сувенири, като приходите се усвояват в подкрепа на Дневния център.

Подробна информация за дейността на Фондация „Светът на Мария“, Дневния
център и кампанията за набиране на средства за неговото развитие е публикувана на www.mariasworld.org.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..