Победителите в "Мистър и Мисис Икономика 2013" вече са ясни ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 28 Ноември 2013 11:35, CSR News


За първи път през 2013 г. в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" има категория "Корпоративна социална отговорност"

Изпълнителният директор на "Литекс Моторс" АД Илия Терзиев и главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" ЕАД Виолина Маринова са тазгодишните носители на отличията "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика". Двамата получиха престижната статуетка "Рибарят и златната рибка" на бляскава церемония в Националния исторически музей (НИМ) тази вечер. Призовете им връчиха вицепремиерът Даниела Бобева и миналогодишният носител на "Мистър Икономика" Николай Вълканов.


Освен двете големи категории, тази година статуетка получиха още шестима победители във всяка от останалите категории на конкурса. Общо номинираните в конкурса бяха 33-ма мениджъри на компании.

В категорията "Индустрия" наградата получи Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на "Приста ойл холдинг".

За принос в развитието на финансовия сектор беше отличена Цветанка Крумова, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Армеец".

Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на куриерската фирма "Спиди" АД, беше награден в категорията "Услуги".

При "Информационните и комуникационни технологии" призът получи Анри Леви, изпълнителен директор на "Фадата". 

Тази година Списание "Икономика" представи категория "Сделка на годината". Там беше отличена сделката за придобиване на Globul и Germanos от страна на норвежкия телеком Telenor Group. Статуетката получи Ясен гуев, директор корпоративна политика на GLOBUL.

За първи път през 2013 г. в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" има категория "Корпоративна социална отговорност". В нея бяха номинирани 60 компании, сред които хората избраха "Екопак България" АД чрез онлайн гласуване на страницата на конкурса. Призът беше връчен на Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на дружеството.

С изключение на категорията КСО, победителите в останалите категории бяха избрани от престижно 33-членно жури, в което влизат икономисти, финансисти, ректори на университети и победители в конкурса от предходните години.

Биляна Тончева, един от водещите адвокати в София, получи специалната награда на сайта Economic.bg. Генералният директор на "НИС Петрол" ЕООД пък получи специалната награда на списание "Икономика". Третата специална награда и грамота получи Емил Денчовски, изпълнителен директор на "Абати"АД. Компанията е отличена за развитието на софтуерната индустрия в България и създаването на електронна система за издаване на свидетелство за съдимост, част от услугите на електронното правителство.


Източник: www.economic.bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..